Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egymást torkának ugrottak az újabb holomilliárdok miatt az &
  2013-12-19 14:37:21, csütörtök
 
  LEGALÁBB RITKÍTANÁK EGYMÁST!

Egymást torkának ugrottak az újabb holomilliárdok miatt az “emlékezők"


Posted on 2013/12/19 Szerző: Admin

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nyilvános, társadalmi kontroll alá helyezné a Schmidt Mária által gründolt, a Józsefvárosi pályaudvaron megvalósuló Sorsok Háza kiállításának előkészítését. Schmidt nem válaszolt a levélre, a Holokauszt Emlékközpont és az azt fenntartó közalapítvány sem árulja el mire költi a működési támogatást.

Úgy tűnik beigazolódik, amit az első pillanattól sejteni lehetett, Schmidt Mária történész nem képes, és nem is nagyon igyekszik konszenzust találni a Józsefvárosi pályaudvaron öt milliárd forintból, jövő tavaszra megvalósuló, a holokauszt gyermekáldozatai előtt tisztelgő Sorsok Háza kiállításának koncepciójával kapcsolatban.

A Mazsihisz elnöke, Heisler András - aki a Sorsok Háza nemzetközi tanácsadó testületének is tagja, tehát elvben rálátása van a projektre - megelégelte a titkolózást. Levélben fejezte ki a szervezet aggályait a készülő kiállítással kapcsolatban. Szerintük fontos volna, hogy a kiállítás ne csupán a német megszállás utáni helyzetet, azaz a deportálásokat helyezze fókuszba, hanem az ahhoz vezető utat is. Heisler lapunknak hangsúlyozta, egyelőre nincs forgatókönyve a kiállításnak, ezért nem kritikát, hanem aggályokat fogalmaztak meg.

A Mazsihisz véleménye szerint egy széles, nyilvános, társadalmi kontroll alá kellene helyezni a kiállítás előkészítését. A Mazsihisz elnöke még nem kapott válasz a levelére. Schmidt Mária az elmúlt napokban igyekezett a magyar szellemi élet bevonásával legitimálni a projektet, ezért levelet írt számos írónak, művésznek, filozófusnak, hogy lássák el tanácsaikkal.

A levélben szerepet, hogy Schmidt prezentációját követően “lehetőséget biztosítanánk minden résztvevőnek, hogy 4-5 perces időkeretben összegezze a leendő emlékhellyel kapcsolatos gondolatait, tanácsait és javaslatait, illetve rámutasson azokra a létező problematikákra, melyek az érintett témahorizont társadalmi percepciójakor merülnek fel."

Schmidt érezhette, hogy a szép magyar nyelven fogalmazott levél, a néhány perces hozzászólás nem mozgósít mindenkit, hogy személyével legitimálja őt, ezért a levélbe nem mulasztotta el beleírni, hogy szendvicsekre is számíthatnak a jelenlévők. Ennek ellenére mégis kevesen vettek részt a december 17-én végül megesett beszélgetésen. Bár, hogy pontosan kik fogyasztottak a Terror Háza szendvicseiből nem sikerült megtudnunk. Hiába kértük meg Schmidt Máriát, hogy küldjék el a meghívottak listáját, illetve a meghívást végül elfogadók nevét, ezt a kérést megtagadták.

Meg kellett elégednünk a Terror Háza közleményével, amely négy résztvevő nevét említi: Vajda Mihály filozófusét, Gerő András és Tőkéczki László történészekét, valamint Salamon András filmrendezőét, akik a szöveg szerint “jelezték, hogy a bemutatott koncepció ígéretes és hatásos".

Az pedig a Népszabadság cikkéből derült ki, hogy Konrád György író elutasította a részvételt. Így indokolta döntését: “Nehéz volna megszabadulnom attól az érzéstől, hogy ez a sietős kiállításrendezés nem a százezernyi hetven évvel ezelőtt meggyilkolt zsidó gyerekről, hanem a mai magyar kormányról szól. Ha ez a kormány a gyerekek emlékének ápolásának ilyen nagy összeget szentel, akár a gyerekek szellemi örökségét elgondolva, azt javasolnám, hogy ezt az összeget fordítsa inkább a ma élő, rosszul táplált magyar gyerekek étkeztetésére."

Azt is megkérdeztük írásban Schmidt Máriától, hogy a projektet segítő magyar tanácsadó testület össze állt-e már, illetve, hogy a nemzetközi tanácsadó testület az alakuló ülés után fejtett-e ki bármilyen aktivitást - erre sem kaptunk választ. Heisler András, a testület tagja elmondta, nem hívták össze őket az első alkalom óta.

A beruházásra ötmilliárd forintot szán a kormány, ebből az idén 440 milliót lehet felhasználni. A kivitelezés Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztoshoz tartozik. A régóta használaton kívüli állomás területén lakókkal sikerült megegyezni, így a múlt héten megkezdődtek a munkálatok.

A kormány a holokauszt jövőre esedékes 70. évfordulójára 1,5 milliárd forintos civil alapot is létrehozott. A pályázatokat a parlament kulturális bizottsága bírálta el, a napokban megjelent a kormány.hu-n a nyertesek listája. Zömében néhány milliós támogatásokat látunk, nagyobb összegeket a zsidó hitközségek és az önkormányzatok kaptak. Kulturális programok, konferenciák, kiadványok, dokumentumfilmek szerepelnek a projektek között, számos temetőt hoznak rendbe, emlékhelyeket alakítanak ki. A Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény (HDKE) is nyert 11 millió forintot.

Kérdés azonban ki, és hogyan fogja ellenőrizni a pénz elköltését. A Szita Szabolcs és Botos János által vezetett HDKE például immár másodjára utasította el közérdekű adatkérelmünket, mely az általuk felhasznált közpénz sorsát firtatta. Arra voltunk kíváncsiak, milyen szerződéseket kötött a közalapítványi formában működő intézmény. A múzeumot fenntartó “Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány" nem is válaszolt közérdekű adatigénylésünkre.

A Haraszti György történész professzor vezette közalapítványtól azt szerettük volna megtudni, hogy 2012-ben a kapott 371 millió forintos költségvetési támogatást mire költötték. Ugyanis a HDKE csak 260 millió forintot kapott ebből az összegből. Haraszti György egyébként szintén tagja a Sorosok Háza nemzetközi tanácsadó testületének. Schmidt Mária nemrég úgy nyilatkozott, hogy elképzelhető, hogy a Sorsok Háza működtetése a HDKE-hez fog kerülni.
(Népszava)

Bal-Rad komm: Öt milliárd forint! Nem kis pénz az! Ráadásul alig fél esztendő alatt el kell költeni egy újabb hókusz-pókusz centerre!
Van is rá jelentkező bőven-de a jelek szerint sokan hoppon maradtak. Kancsal Maca már gondoskodott Fürjes hatékony segitségével-vagy forditva-az összeg felosztásáról. Nem meglepő módon a döbrögisták turkálhatnak a kasszában-az ellenmaffia fájdalomvinnyogása közepette.
Amely ellenmaffia már odáig süllyedt, hogy inkább az éhező MAGYAR gyerekekre költené ezt az öt milliárdot, mint egy újabb Kancsal-féle holopókusz döbrögista szeánszpalotára. Ha már ők kimaradtak a leosztásból!

A Holokauszt (gyrek-vagy felnőtt, nagymérvű-vagy akkora amekkora) a magyar történelem egyik legszégyenteljesebb történése volt!

A SZÉGYENNEL, A BŰNNEL NEM ILLIK BÜSZKÉLKEDNI! A SZÉGYENNEK, A BŰNNEK NEM ILLIK EMLÉKHELYEKET ÁLLITANI!

Ez a szégyenletes dolog, ez a bűn közel hetven éve történt! Magyarország a szégyent elismerte-elismeri! Kárpótolt, kárpótol folyamatosan!

Magyarország népe ellen közel negyedszázada folytatólagosan követ el életellenes bűncselekmény-sorozatot a kapitalizmus! Előre kitervelten, szervezett módon!
Milliónyi honfitársunk-köztük félmillió gyerek-éhezik! Milliónyi magyar fagyoskodik! A kapitalizmus halálos áldozatainak a száma huszonhárom esztendő alatt mintegy százezerre tehető! (Ők önkezükkel vetettek véget nyomorúságuknak!)
Legalább félmilliónyi magyar hullott el a kapitalizmus okozta stressz miatt!
Legalább félmilliónyi meg sem született a kilátástalanság miatt!
Legalább egymilliónyi magyar van most a kilátástalanság miatt a sirgödör szélére taszitva a kapitalizmus miatt!

Ezenközben memoryal-központokat kanyaritanak lassan minden utcasarokra-százmilliárdokból!
És attól harsog a magyar közélet, hogy ezekből a százmilliárdokból kik karmolhatnak ki többet-a Holokauszt-túlélők vezéremlékezői közül?!
Akik üvöltve tiltakoznak a holobiznisz jelző hallatán!

Közben a magyar csendben figyel és tűr!

http://balrad.wordpress.com/2013/12/19/egymast-torkanak-ugrottak-az-ujabb-holomil liardok-miatt-az-emlekezok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kormánybiztoshoz, közalapítványtól, dokumentumfilmek, gyermekáldozatai, emlékgyűjtemény, problematikákra, nyomorúságuknak, kilátástalanság, szeánszpalotára, folytatólagosan, adatkérelmünket, prezentációját, önkormányzatok, vezéremlékezői, szendvicseiből, holomilliárdok, holomilliardok, megszabadulnom, közalapítványi, percepciójakor, deportálásokat, koncepciójával, emlékhelyeket, történészekét, bűncselekmény, filmrendezőét, kiállításának, negyedszázada, támogatásokat, szerződéseket, dokumentációs, szendvicsekre, fogyasztottak, közalapítvány, költségvetési, forgatókönyve, újabb holomilliárdok, működési támogatást, első pillanattól, holokauszt gyermekáldozatai, szervezet aggályait, készülő kiállítással, német megszállás, deportálásokat helyezze, ahhoz vezető, kiállítás előkészítését, elmúlt napokban, magyar szellemi, levélben szerepet, leendő emlékhellyel, létező problematikákra, érintett témahorizont, LEGALÁBB RITKÍTANÁK EGYMÁST, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Schmidt Mária, Sorsok Háza, Holokauszt Emlékközpont, Heisler András, Terror Háza, Schmidt Máriát, Vajda Mihály, Gerő András, Tőkéczki László, Salamon András, Konrád György, Schmidt Máriától, Fürjes Balázs, Holokauszt Dokumentációs Központ, Szita Szabolcs, Botos János, Holocaust Dokumentációs Központ, Emlékgyűjtemény Közalapítvány”, Haraszti György, Sorosok Háza, Kancsal Maca, BŰNNEL NEM ILLIK BÜSZKÉLKEDNI, BŰNNEK NEM ILLIK EMLÉKHELYEKET ÁLLITANI,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Makszim Gorkij gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Png telefon  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Png férfi  Png csokor  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png cica  Albert Einsteinről  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png nő  Fehér virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  A jó emberek mindig szépek mar...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 20  Png férfi  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Erdőn  képre írva  Esti kép  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png nő  Egy lelki imádság  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Próbálj meg ...  Png telefon  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Irgalom és ítélet  Sokan azt tartják  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Adakozás  Julian Brass gondolata  Akarat  Esti kép  A jó emberek mindig szépek mar...  Csak a fogyatkozás látható  Png rózsa csokor  Akarat  Idő  képre írva  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
újabb holomilliárdok, működési támogatást, első pillanattól, holokauszt gyermekáldozatai, szervezet aggályait, készülő kiállítással, német megszállás, deportálásokat helyezze, ahhoz vezető, kiállítás előkészítését, elmúlt napokban, magyar szellemi, levélben szerepet, leendő emlékhellyel, létező problematikákra, érintett témahorizont, szép magyar, néhány perces, december 17-én, meghívottak listáját, meghívást végül, kérést megtagadták, szöveg szerint, bemutatott koncepció, sietős kiállításrendezés, százezernyi hetven, gyerekek emlékének, gyerekek szellemi, összeget fordítsa, projektet segítő, nemzetközi tanácsadó, alakuló ülés, testület tagja, első alkalom, beruházásra ötmilliárd, kivitelezés Fürjes, régóta használaton, múlt héten, holokauszt jövőre, parlament kulturális, napokban megjelent, nyertesek listája, zsidó hitközségek, önkormányzatok kaptak, projektek között, pénz elköltését, általuk felhasznált, közalapítványi formában, múzeumot fenntartó, újabb hókusz-pókusz, jelek szerint, döbrögisták turkálhatnak, kasszában-az ellenmaffia, éhező MAGYAR, újabb Kancsal-féle, magyar történelem, szégyenletes dolog, kapitalizmus halálos, száma huszonhárom, kapitalizmus okozta, kilátástalanság miatt, sirgödör szélére, kapitalizmus miatt, magyar közélet, holobiznisz jelző, magyar csendben, kormánybiztoshoz, közalapítványtól, dokumentumfilmek, gyermekáldozatai, emlékgyűjtemény, problematikákra, nyomorúságuknak, kilátástalanság, szeánszpalotára, folytatólagosan, adatkérelmünket, prezentációját, önkormányzatok, vezéremlékezői, szendvicseiből, holomilliárdok, holomilliardok, megszabadulnom, közalapítványi, percepciójakor, deportálásokat, koncepciójával, emlékhelyeket, történészekét, bűncselekmény, filmrendezőét, kiállításának, negyedszázada, támogatásokat, szerződéseket, dokumentációs, szendvicsekre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.